Topoteekki

Säkylän Topoteekki on avattu osoitteessa sakyla.topoteekki.fi.

Sivustolla on mahdollisuus tutustua Säkylän kiehtovaan ja tapahtumarikkaaseen paikallishistoriaan. Säkylän oma topoteekki esittelee menneiden vuosisatojen paikallista elämää sen koko kirjossaan – iloineen ja suruineen.

Säkylä-seura käynnisti kesäkuussa laajan keruutyön, jonka myötä kootaan talteen Säkylä-aiheisia muistoja, kirjeitä, tarinoita ja valokuva-aarteita yksityisten henkilöiden kätköistä. Nykyiset ja entiset säkyläläiset ovat tulleet hankkeeseen innolla mukaan ja materiaalin digitointi on täydessä vauhdissa.

Kotialbumien sivuilta on löytynyt kiinnostavaa aineistoa esimerkiksi Pyhäjärven höyrylaivaliikenteestä, presidentti Svinhufvudin vierailusta Honkalan mäellä sekä rakennustyömailta ja soppakursseilta.

Lisätietoja:
Mari Immonen