Säkyläistuotteita

Voitte tilata ja ostaa kauttamme seuraavia säkyläistuotteita.

Sofia-paperinukke

Taiteilija Raija Äärin suunnittelema paperinukke on saanut innoituksensa historillisen henkilön – säkyläläisen Sofia Vätin (1877-1961) – elämäntarinasta.
Sofia oli poikkeuksellisen oppinut ja sivistynyt nainen. Tästä osoituksena perimätieto, jonka mukaan hän oli ainoa henkilö yleisön joukosta, joka pääsi keskustelemaan
presidentti Svinhufvudin kanssa tämän vieraillessa Säkylässä 1930-luvun alussa. Hän oli myös taitava käsityöihminen ja ompeli kaikki vaatteensa itse, kutoi kankaita ja tilasi muotilehtiä aina Pariisista asti. Muodin lisäksi Sofia kestitsi mielellään ystäviään ja hänet tunnettiinkin etevänä pitokokkina.
Raija Ääri on koonnut Taidehallinsa (Rantatie 381, Säkylä) yhteyteen “Sofian huoneen”, jossa on esillä Sofia Vätin esineistöä, kirjeitä sekä tekstiilejä.
Paperinuken hinta on 7 euroa.
Paperinukkeja on myynnissä Taidehallilla sekä Säkylä-seuran hanketoimistolla (Rantatie 254).

Murresanasto

Säkylä-seura on ottanut uuden painoksen Eeva-Liisa Kotsalon ja Aarno Kleemolan kirjasta Säkylän murteen sanastoa.

Kirja on kovakantinen ja sisätää 125 sivua.

Kirjaa saa Säkylän Kirjasta ja Säkylä- seuran hallituksen jäseniltä. Voit tilata kirjan Ota yhteyttä-sivun kautta.

Kirjan hinta on 20 €

Vanha Säkylä-viiri

Kelloliike Kankare, Säkylä

Viirin hinta on 50 euroa kappale.

Viirejä on rajallinen määrä.

Voit tilata viirin Ota yhteyttä-sivun kautta.