Siirry sisältöön

Yhteisöllinen työtila Tinkilä osoitteessa Rantatie 254, Säkylä. Tilavaraukset: Jorma Teppo, 0443190548 (Anne Reunanen, 0400606362)

Ohjeet Tinkilän varauksesta

Elämää Säkylässä – Valitse SäKyläsi –hanke on edennyt hektiseen toteutusvaiheeseen

  • Yhteisöllinen työtila Tinkilä on hankkeen yhteistyökoordinaattorin asemapaikka sekä myös yhteisöjen kokoontumis- ja kokoustila ja etätyötä tekevien työtila.
  • Kevään 2021 mittaan parin kokoontumisen jälkeen on saatu kummitoimintaa liikkeelle tarjoamalla kummia Säkylän kunnan uusille asukkaille lähettämän tervetulokirjeen ohessa.
  • Säkyläläisten toimijoiden monipuolista tarjontaa koottiin yksiin kansiin palveluoppaaseen. Kattaus paljastaa vieraileville ja muistuttaa asukkaille, miten monipuolista tekemistä Säkylästä löytyy ja miten paljon on aktiivisia toimijoita. Opasta jaetaan muun muassa Säkylän torstaitorilla.
  • Torille on vuokrattu kesäksi 2021 kontti, joka on säkyläläisten yhteisöjen käytettävissä toimintansa esittelyyn ja samalla palvelee kaikkien yhteisenä infopisteenä.
  • Heinäkuussa 2021 levitykseen saatiin juonellinen Säkylä filmatisointi. Romanttinen rakkaustarina, jonka voi elää vain Säkylässä.
  • Marraskuussa 2021 toteutettiin yhteistyössä Lallin koulun 5. ja 6-luokkalaisten ja Satakunnan Elävän kuvankeskuksen kanssa animaatiopaja, jossa tehtiin näkyväksi nuorten ajatuksia Säkylästä

Elämää Säkylässä - Valitse Sä Kyläsi suunnitelma:

Uusi Leader-rahoitteinen Elämää Säkylässä - Valitse Sä Kyläsi -hanke käynnistyi syyskuuussa 2020. Hanke toteutetaan verkostoyhteistyönä Säkylä- ja Köyliö-seurojen sekä Säkylän alueella toimivien kyläyhdistysten ja useiden muiden, hankkeen tavoitteisiin sitoutuvien yhdistysten ja yritysten kanssa. Hanke päättyy 30.6.2022. Hankkeelle on palkattu osa-aikainen yhteistyökoodinaattori, ja hänen tukenaan toimii hanketyöryhmä, johon kuuluvat edustajat molemmista em. kotiseutuyhdistyksistä.

 

Hankkeen tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on lisätä Säkylän vetovoimaisuutta erinomaisena asuinpaikkana, joka tarjoaa työtä, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, hyvät palvelut ja upean luontoympäristön. Hanke edistää myös alueen maaseutu- ja kulttuurimatkailua.

 

Mitä - miten - ja milloin?

Hanke toteutetaan kolmessa osassa seuraavasti:

1. Vetovoimatekijät kuntoon aj. 1.6.2020 - 30.6.2022

- Säkylän vetovoimatekijöitä alettiin selvittämään kysymällä paikallisilta yhdistyksiltä ja yrityksiltä heidän mielipiteitään. Mitkä ovat Säkylän todelliset vetovoimatekijät? Tämän lisäksi haluamme kuulla kaikkien säkyläläisten mielipiteen asiaan ja tähän tullaan luomaan kysely, joka auttaa meitä kartoittamaan vetovoimatekijämme.

 

2. Voimakas vetovoimamarkkinointi maailmalle aj. 1.1.2021 - 30.4.2022

- Hankkeen puitteissa tullaan luomaan voimakasta ja monipuolista markkinointia, jonka oikeat tavat tullaan määrittelemään vetovoimatekijöiden selvittämisen jälkeen. Yhtenä mahdollisuutena on pidetty vaikuttajamarkkinoinnin käyttämistä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

 

3. Loppuyhteenveto ja toimintojen jatkaminen aj. 1.2. - 30.6.2022

 

Kehittämistyön kärjen muodostavat yhteistyö ja verkostoituminen sekä tehokas somemarkkinointi ja muutamat muut, jo vähän perinteisemmätkin keinot kuten Elämää Säkylässä - asu ja asioi! -palveluoppaan tuottaminen, yhteisöllisen työtilan (HUB) luominen ja sen kokeilukäyttö sekä kyläkummitoiminnan käynnistäminen. HUB-tila on varattavissa maksuttomasti etätyötilaksi sekä erilaiseen kokous- ja harrastustoimintaan. Liikkuvana "mainostoimistona" palvelee Elämää Säkylässä -kontti, jonka pääasiallinen sijoituspaikka on Säkylän tori. Tarvittaessa kontti voidaan siirtää erilaisiin yleisötapahtumiin Säkylän kunnan alueella. Hanke päättyy näyttävästi Säkylän Kuhinoilla kesäkuussa 2022.

Yhteystiedot

valitsesakylasi (at) gmail.com