Siirry sisältöön

Säkylän Jokeri 2016 – Tuula Vätti

Tuula Vätin ansioihin kuuluu mm. yli 30 vuotta kestänyt monipuolinen vapaaehtoistoiminnan, mikä edelleen jatkuu.

Kanssaihmisten auttaminen on Tuula Vätille rakas juttu, kuten hän itse toteaa.

Hän on kanavoinut osan vapaaehtoistyöstään SPR:n Säkylän ja Satakunnan osastojen kautta sekä puheenjohtajana että jäsenenä mm. ensiapupäivystäjänä, keräysvastaavana, kotimaanavussa, ja omaishoitajahankkeessa.

Erittäin merkittävää on hänen panoksensa sijaiskotitoiminnassa, minkä hän aloitti vuonna 1989.

Hän otti silloin kotiinsa, kesäkotiin, ensimmäisen lapsen Helsingistä. Vuosien kuluessa Tuulan ja hänen perheensä hoivissa on ollut 25 vierasta lasta. Osa heistä on viipynyt viikon, kolme kesää tai muuttanut Vätille toistaiseksi. Pisin aika, minkä sijaislapsi on Tuula Vätin perheeseen kuulunut, on 17 vuotta.

Tuula Vätti on oma-aloitteinen, organisointikykyinen, nopea ja kanssaihmisten luottamusta nauttiva auttaja. Hän on mm. johtanut ja järjestänyt toiminnan, missä viidelle eri tulipaloissa kotinsa menettäneille perheille on aikaansaatu uusi koti kalusteineen – yhdessä tapauksessa jopa paloa seuranneen vuorokauden aikana.

Tuulan henkisiin ominaisuuksiin kuuluu, että hän aloittaa avunorganisoinnin jo ennen kuin mahdollinen avunpyyntö tulee. Apua järjestäessään hän osaa käyttää tiedottamisessaan julkista sanaa – lehtiä, radiota, nettisivustoja ja ystäviään. Tuula Vätti toimii myös Rauman alueen henkisen katastrofityön ryhmässä.

Tuula Vätti on sisäistänyt vertaistuen tarkoituksen, hän ymmärtää antamisen ja saamisen merkityksen. Tällainen ajatusmaailma on varmasti vaikuttanut siihen, miksi hänelle on kertynyt niin monia luottamustehtäviä jo edellä mainittujen lisäksi. Hän on toiminut Säkylässä vanhempien yhdistyksissä Keskustan päiväkodissa, Huovinrinteen ja Isosäkylän kouluissa sekä Yhteiskoulussa. Hän on ollut mukana Satakunnan Syöpäyhdistyksessä, Sotilaskotitoiminnassa, Säkylän Maatalousnaisissa, Säkylän seurakunnan kirkkovaltuustossa ja sen lähetystoimikunnassa.

Kosketuksen nykynuorisoon ja aikuisiin nykypäivän juhlinnassa hän säilyttää esimerkiksi toimimalla SPR:n ensiapuryhmän johtajana – tänä kesänä jo 22:n kerran ”Kaislikossa kuhisee”- tapahtumassa, aina ensimmäisestä tapahtumasta lähtien kaikilla Kuhinoilla paria välivuotta lukuun ottamatta. Ensiapuryhmineen hän on päivystänyt myös Köyliön Lallintalon tansseissa ja tapahtumissa yli 10 vuoden ajan.