Siirry sisältöön

Kari Kekki:

Muutin Köyliöön 1995. Asiaan vaikutti kaksikin asiaa. Ensinnäkin silloinen tyttöystäväni, nykyinen vaimoni asui Köyliössä ja se toinen vaikutin oli paikallinen linnusto. Muistan joulupäivän 1993, kun lähdin käymään välillä Kullaalla. En ehtinyt kovin pitkälle ajaa, kun tien vierestä osui silmiini isokokoinen kiurulintu, arokiuru.

Lue lisää

Seinäkalenteri 2021 – Kehitysaskeleita vuosien varrelta

Säkylä-seuran julkaisema senäkalenteri 2021 on nyt saatavana. Kalenteri kertoo kuvin ja tekstein Säkylän seudun kehityksestä vuosien saatossa. Kuvamateriaali on koottu Liisa Siltasen, Suvi Tiensuun ja Jari Korpelan kuva-arkistoista sekä Säkylän Topoteekki -verkkoarkistosta.

Lue lisää

Säkylä –seura tiedottaa / syyskuu 2020

On kulunut jo melkoisesti aikaa edellisestä uutiskirjeestämme. Koko maailma on muuttunut
tänä aikana ja muutokset ovat vaikuttaneet myös Säkylä-seuran toimintaan.
Koronarajoitusten lisäksi aktiivitoimijoiden riveissä on tapahtunut henkilövaihdoksia, joista
kerromme lisää jäljempänä.

Lue lisää

Tervetuloa 10-vuotisjuhlaamme!

Kuluva vuosi on Säkylä-seuran juhlavuosi. Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja juhlimme sitä lauantaina 8.6.2019 klo 18 alkavassa tapahtumassa Huvila Haapsaaressa. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille ja siitä ilmoitetaan tarkemmin lehti-ilmoituksella Alasatakunta-lehdessä toukokuun loppupuolella.

Lue lisää

 

Säkylä-seura ja Köyliö-seura järjestävät yhdessä kulttuurimatkan Kemiönsaareen lauantaina 18. toukokuuta. Tutustumiskohteina ovat Kasnäs, missä nautimme lounaan, Sagalund-museo ja sen museokauppa sekä Taalintehtaan Ruukinmuseo. Matkanjohtajana toimii Ulla Kolu ja paikallisena oppaana Marjatta Grenman. Retken hinta on seurojen jäseniltä 55 euroa (muilta 60 euroa), joka sisältää bussimatkan, pääsymaksut museoihin, lounaan ja kahvin sekä opaspalvelut.

Lue lisää

Säkylä-seura kokoaa kirjoitettuja muistoja ja tositarinoita Säkylästä ja säkyläläisistä vuosikymmenten varrelta.
Myös vanhojen valokuvien tallentaminen jatkuu ja tätä varten Säkylän kirjaston 2. kerrokseen on perustettu digitointipiste, joka on avoinna joka kuukauden viimeinen keskiviikko klo 15 – 17. Tuolloin paikalla on aina joku Säkylä-seuran vapaaehtoisista auttamassa kuvien digitoinissa ja aihepiiriin liittyvissä muissa asioissa.

Lue lisää

Säkylän Jokeri 2018 julkistettiin Säkylän tuulimyllyaukiolla 9.6.2018 klo 11. Uusi Jokeri on säkyläläinen musiikin monitoimimies Kauko Aalto, joka yhdessä Mikko Tuomolan, Jukka Nurmen ja Jukka Surven kanssa avasivat julkistamistilaisuuden harmonikkojen yhtessävelin.

 

Aiemmin valituista Jokereista mukana olivat Anne-Mari Ventelä (2012) ja Tuula Vätti (2016).

Lue lisää