Siirry sisältöön

Museotapahtuma Korven myllyllä 15.5.2021

Museotapahtuma Korven myllyllä 15.5.2021 klo 12–17

Säkylä-seura järjestää koko perheen museotapahtuman valtakunnallisen museoviikon merkeissä Korven museomyllyllä lauantaina 15.5. klo 12 – 17. Timo Peltonen kertoo myllyn historiasta ja käynnistää museomyllyn näytösluontoisesti noin tunnin välein yhdessä Antti Lehdon kanssa.

Lue lisää

Lintuja voi harrastaa ympäri vuoden

Kari Kekki:

Muutin Köyliöön 1995. Asiaan vaikutti kaksikin asiaa. Ensinnäkin silloinen tyttöystäväni, nykyinen vaimoni asui Köyliössä ja se toinen vaikutin oli paikallinen linnusto. Muistan joulupäivän 1993, kun lähdin käymään välillä Kullaalla. En ehtinyt kovin pitkälle ajaa, kun tien vierestä osui silmiini isokokoinen kiurulintu, arokiuru.

Lue lisää

Seinäkalenteri 2021 nyt saatavana

Seinäkalenteri 2021 – Kehitysaskeleita vuosien varrelta

Säkylä-seuran julkaisema senäkalenteri 2021 on nyt saatavana. Kalenteri kertoo kuvin ja tekstein Säkylän seudun kehityksestä vuosien saatossa. Kuvamateriaali on koottu Liisa Siltasen, Suvi Tiensuun ja Jari Korpelan kuva-arkistoista sekä Säkylän Topoteekki -verkkoarkistosta.

Lue lisää

Puheenjohtajan syysterveiset

Säkylä –seura tiedottaa / syyskuu 2020

On kulunut jo melkoisesti aikaa edellisestä uutiskirjeestämme. Koko maailma on muuttunut
tänä aikana ja muutokset ovat vaikuttaneet myös Säkylä-seuran toimintaan.
Koronarajoitusten lisäksi aktiivitoimijoiden riveissä on tapahtunut henkilövaihdoksia, joista
kerromme lisää jäljempänä.

Lue lisää

Puheenjohtajan tervehdys

Tervetuloa 10-vuotisjuhlaamme!

Kuluva vuosi on Säkylä-seuran juhlavuosi. Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja juhlimme sitä lauantaina 8.6.2019 klo 18 alkavassa tapahtumassa Huvila Haapsaaressa. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille ja siitä ilmoitetaan tarkemmin lehti-ilmoituksella Alasatakunta-lehdessä toukokuun loppupuolella.

Lue lisää

Kulttuurimatkan Kemiönsaareen lauantaina 18. toukokuuta

 

Säkylä-seura ja Köyliö-seura järjestävät yhdessä kulttuurimatkan Kemiönsaareen lauantaina 18. toukokuuta. Tutustumiskohteina ovat Kasnäs, missä nautimme lounaan, Sagalund-museo ja sen museokauppa sekä Taalintehtaan Ruukinmuseo. Matkanjohtajana toimii Ulla Kolu ja paikallisena oppaana Marjatta Grenman. Retken hinta on seurojen jäseniltä 55 euroa (muilta 60 euroa), joka sisältää bussimatkan, pääsymaksut museoihin, lounaan ja kahvin sekä opaspalvelut.

Lue lisää

Muisteluja ja muisteluiltoja

Säkylä-seura kokoaa kirjoitettuja muistoja ja tositarinoita Säkylästä ja säkyläläisistä vuosikymmenten varrelta.
Myös vanhojen valokuvien tallentaminen jatkuu ja tätä varten Säkylän kirjaston 2. kerrokseen on perustettu digitointipiste, joka on avoinna joka kuukauden viimeinen keskiviikko klo 15 – 17. Tuolloin paikalla on aina joku Säkylä-seuran vapaaehtoisista auttamassa kuvien digitoinissa ja aihepiiriin liittyvissä muissa asioissa.

Lue lisää