Siirry sisältöön

Joulupukki, kuka hän on?

Säkylän Joulu 2023 –lehdessä arvuuteltiin pukin sotisopaan pukeutunutta henkilöä. Lumivalkoisen naamion ja vihjetekstin takaa paljastui rovasti Ismo Nieminen. Kaikki tulleet arvaukset olivat oikein.

Arvonnassa Onnettaren suosiossa olivat Hanna Railo-Simula ja Ilkka Sillanpää, molemmat Säkylästä.

Onnittelumme voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille!

Lue lisää

Järvikalastusilta Säkylän kunnanvirastossa 30.1.2024 klo 17.30

Säkylä-seura ja Satakunnan Museon Museopalveluita meille kaikille -hanke kutsuvat kaikkia järvikalastuksesta kiinnostuneita henkilöitä JÄRVIKALASTUSILTAAN, joka järjestetään Säkylän kunnanviraston valtuustosalissa 30.1.2024 klo 17.30 alkaen. Tervetuloa! Aluksi kahvitarjoilu.

Illan aikana tutustutaan Järvikalastus elinkeinona -tutkimusprojektiin ja katsellaan illan teemaan liittyviä kuvia ja  muistellaan menneitä paikallisten toimijoiden kertomana.

Lue lisää

Uutiskirje: jouluavausviikolla 2023

Kiitos kuluneesta vuodesta!

Lue tämä tiedote pdf-muodossa kuvineen tästä

Vuosi 2023 alkaa olla lopuillaan. Säkylä-seuran vuosi on ollut työntäyteinen, ja voimme myös iloksemme todeta, että se on myös huomattu monissa eri yhteyksissä. Olemme usein olleet näkyvästi esillä paikallislehden sivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää

Säkylän Taiteiden yö 18.8.2023 klo 18 – 22

Säkylässä vietetään jälleen Taiteiden yötä perjantaina 18.8.2023 klo 18 – 22. Tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa, ja sen toteuttaa Säkylä-seura yhteistyössä Säkylän kunnan ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Taiteellisena johtajana toimii edelleen Raija Ääri. Tapahtuma järjestetään Säkylän kunnanviraston sisä- ja ulkotiloissa osoitteessa Rantatie 268, Säkylä.

Lue lisää

Säkylän isännänviiri tuulimyllykuviolla saatavilla

Hinta: 65 €
Koko: 50 x 450 cm
Säkylän vanha tuulimyllyvaakuna 1-väripainatuksena läpi neuloksen
Ripustuslenkissä muoviset tangon narujen vastakappaleisiin sopivat pikalukot
Mesh-polyesterikangas, joka kestää käytössä huomattavasti pidempään kuin lippuneulos
Tiedustelut ja myynti: Jorma Teppo 044 3190548, myös kotiinkuljetus on mahdollista

Lue lisää

Ehdota uutta Säkylän Jokeria!

Onko lähipiirissäsi henkilö, jota haluat ehdottaa vuoden 2023 säkyläläiseksi, Säkylän Jokeriksi?

Säkylän Jokeriksi voidaan valita henkilö, joka on pitkäaikaisesti toiminut Säkylän kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi yhdessä tai useammassa vapaaehtois- ja talkootyötä organisoivassa yleishyödyllisessä yhdistyksessä, tai muuten merkittävällä tavalla edistänyt kunnan asukkaiden hyvinvointia, tai tehnyt Säkylää tunnetuksi muulla tavoin.

Lue lisää

Museopäivä 20.5.2023 klo 13-18

TERVETULOA koko perheen museopäivään Korven Aliselle myllylle la 20.5.23 klo 13-18!

Nyt on myös hyvä tilaisuus tuulettaa (tuunattua) kansallispukuasi!

Ohjelmassa museomyllyn esittelyä ja käynnistyksiä, haitarimusiikkia, arvontaa, liinavaatenäyttely, piha-alueella seppä takomassa, kunnostettu vanha vetotraktori ja vanhoja moottoripyöriä, aitauksissa kotieläimiä ja lapsille poniajelua, Myllytontun satutuokioita.

Lue lisää

Kotiseutuarkisto-sukututkimuspäivä 11.4.2023 klo 8.30 – 20

Säkylän Kotiseutuarkisto yhteistyössä paikallisten sukututkimusorganisaatioiden kanssa järjestää kansallisena sukututkimuspäivänä 11.4.2023 Kotiseutuarkisto-sukututkimuspäivän Säkylän kunnanvirastolla ja osittain myös Kepolan kirjastossa.

Ilmoittautuminen ja mahdolliset ruoka-ainerajoitteet viimeistään 4.4.2023 Terttu Pesonen-Säilälle puhelimella tai tekstiviestillä 040 061 9888 tai sähköpostilla terttu.pesonen@saila.org. Valtuustosalissa on tilaa vain 70 henkilölle.

Lue lisää

Säkylän Jokeri 2022 on Liisa Yski

Liisa on sisarussarjan seitsemästä lapsesta keskimmäinen, varttunut ja käynyt koulunsa Huittisissa. Avioiduttuaan hän muutti miehensä kanssa tämän kotitaloon Vuorenmaalle ja he saivat kolme lasta. Lasten ollessa pieniä Liisa oli kotona, sen jälkeen hän työskenteli mm. Huittisten Ryhmärakentajilla 28 vuoden ajan ennen eläkkeelle siirtymistä.

Lue lisää