Siirry sisältöön

Säkylän Jokeri 2017 – Liikuntaneuvos Terttuli (Terttu-Liisa) Virtanen

Terttuli on vetänyt ja ohjannut Säkylän Naisvoimistelijoissa eri ikäisille ryhmille vuosien varrella mm satuvoimistelua, perus – ja välinevoimistelua, joukkuevoimistelua, tanssia, kuntovoimistelua ja senioriliikuntaa.

Hänen tunnuslauseensa työssään ja harrastustensa parissa on ja on ollut ”Harjoitus tekee mestarin”.

Nykyään hän toimii aktiivisesti Säkylän Naisvoimistelijoiden seniori-ikäisten ohjaajana ja valmentajana  ja valmistautuu suureen Turussa vuoden 2018 kesäkuussa järjestettävään Suomi Gymnaestrada 2018  – tapahtumaan. Suomen Voimisteluliiton n. parin sadan seniorin halliohjelman koreografina ja valmentajana yhdessä turkulaisen Raija Nurmen kanssa..
Golden Age-ryhmänsä kanssa hän on ottanut osaa Euroopan Voimisteluliiton järjestämiin Golden Age Gym Festival –tapahtumiin Portugalissa, Italiassa, Ranskassa ja Sloveniassa. Vuonna 2018 syksyllä ryhmä osallistuu Italian Pesarossa järjestettävään tapahtumaan.
On toiminut vuodesta 2015 lähtien puheenjohtajana Säkylän Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden Killassa.

On ollut seurassa vuodesta 1966 lähtien voimistelijana, ohjaajana, valmentajana, koreografina, johtokunnan jäsenenä ja puheenjohtajana.

Hänen ansiostaan Suomen Naisten Liikuntakasvatusliitto valitsi SäNV joukkueen edustamaan Suomea ensimmäisenä suomalaisena ryhmänä The Gymnastic Festival Osaka -tapahtumaan (Japani 1985).

Vuonna 1990 seuran joukkue osallistui Metro Toronto International Caravan –tapahtumaan Kanadassa. Osakalaisten järjestäjien kutsusta SäNv:n joukkue vieraili toisen kerran Osakassa v. 1997. Maailmanlaajuisiin Gymnaestrada-tapahtumiin seura on osallistunut hänen johdollaan Tanskassa v. 1987, Hollannissa v. 1991, Saksassa v. 1995, Ruotsissa v. 1999, Portugalissa v. 2003, Itävallassa v. 2007, Sveitsissä v. 2011 ja Suomessa v. 2015.

Hän on laatinut ja toteuttanut koreografioita eri-ikäisille esiintymisryhmille seuran liikuntanäytöksiin, Länsi-Suomen alueen ja Suomen Voimisteluliiton tilaisuuksiin.  Merkittäviä viime vuosien koreografioita senioriryhmille ovat olleet halliohjelmat Sveitsin Gymnaestradaan v 2011 ja Suomen Gymnaestradaan v. 2015 sekä esitysohjelmat Golden Age Gym Festival –tapahtumiin Portugalissa v. 2010, Italiassa v. 2012, Ranskassa v. 2014 ja Sloveniassa v. 2016.