Siirry sisältöön

Puheenjohtajan tervehdys

Tervetuloa 10-vuotisjuhlaamme!

Kuluva vuosi on Säkylä-seuran juhlavuosi. Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja juhlimme sitä lauantaina 8.6.2019 klo 18 alkavassa tapahtumassa Huvila Haapsaaressa. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille ja siitä ilmoitetaan tarkemmin lehti-ilmoituksella Alasatakunta-lehdessä toukokuun loppupuolella. Olette lämpimästi tervetulleita juhlaan! Varatkaapa ilta kalenteriinne jo nyt; tiedossa on leppoisa pihajuhla, hyvää musiikkipitoista ohjelmaa, keittoruokailu ja täytekakkukahvit. Tarjoilun takia pyydämme ilmoittautumiset Ulla Kolulle, p. 0400 478771 kesäkuun 3. päivään mennessä.

10-vuotisjuhlassa jaetaan myös ansiomerkkejä ja julkistetaan Säkylän Jokeri 2019. Juhla on osa Säkylän kunnan 150-vuotisjuhlatapahtumia.

Tule mukaan myös Säkylän kulttuuriraatiin!

Säkylän kunnan sivistyslautakunta järjestää Säkylä- ja Köyliö-seurojen aloitteesta kaikille avoimen kuntalaisraadin, kulttuuriraadin, josta kunta ilmoittaa Alasatakunta-lehdessä lähipäivinä. Kulttuuriraatiin pääsee osallistumaan 60 ensin ilmoittautunutta ja ilmoittautumismenettely kerrotaan lehti-ilmoituksessa. Kulttuuriraati järjestetään Tupalanhovissa tiistaina 14.5.2019 klo 8.30 – 16. Päivän aikana kuullaan alustukset mm. uuden kulttuuritoimintalain voimaantulon aiheuttamista muutoksista, kulttuurialan kolmannen ja neljännen sektorin roolista sekä muista paikalliseen kotiseututyöhön liittyvistä aiheista. Päivän aikana tehdään myös ryhmätöitä ja laaditaan julkilausuma Säkylän kulttuuritoimen tilasta ja sen kehittämismahdollisuuksista.

Hallitus jatkaa työtään uudistunein voimin

Säkylä-seuran vuosikokous pidettiin 28.3.2019. Mukana oli ilahduttavan paljon myös uusia jäseniä, joista hallitukseen tulivat valituiksi Anita Hoppendorf, Anne Jaakkola ja Marjo Jaspa. Varapuheenjohtajaksi valittiin Kari Madekivi ja rahastonhoitajaksi ja jäsenasioiden hoitajaksi Tuula Seppänen-Sirniö. Hallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat Jari Korpela ja Mirja Reunanen. Varajäseninä toimivat Marko Helminen, Esa Lehtinen, Jere Tamminen ja Jorma Teppo. Syyskaudella 2019 keskitytään jälleen mm. joululehden ja seinäkalenterin 2020 tuottamiseen. Myös uusia varainhankintatuotteita on suunnitteilla.

Vanhojen valokuvien ja muun historia-aineiston kerääminen jatkuu

Säkylän historiaa – pankaas kattoen! –hanke päättyi viime vuoden lopussa. Hanke onnistui erittäin hyvin ja siitä suuret kiitokset myös aktiiviselle jäsenkunnallemme. Vanhojen valokuvien ja muun historia-aineiston kerääminen ja digitointi jatkuu edelleen. Säkylä-seuran vapaaehtoiset ovat tavattavissa tätä varten Säkylän kirjastossa kesäaikaa lukuun ottamatta joka kuukauden viimeinen keskiviikko klo 15 – 17. Pankaas poiketen! Tallennettua aineistoa voi edelleen käydä selailemassa verkossa osoitteessa www.sakyla.topoteekki.fi.

Lisää voimavaroja Säkylän kotiseutuarkiston ylläpitämiseen

Säkylän ja Köyliön kotiseutuarkistot ovat saaneet tuekseen kunnan sivistyslautakunnan hyväksymän uuden toimintaohjeen, jota lähdetään toteuttamaan kevään ja kesän 2019 aikana molempien em. seurojen ja kunnan välisenä yhteistyönä. Syyskaudella 2019 päästään todennäköisesti aloittamaan myös uuden materiaalin vastaanottaminen, josta Säkylän kunta tiedottaa erikseen. Tavoitteena on, että yksi kunnan hallintopalvelusihteereistä on tavattavissa kummassakin kotiseutuarkistossa tiettynä päivänä ja kellonaikana neljä tuntia kuukaudessa.

Tästä enemmän kesän jälkeen.

Säkylän kotiseutumuseon kohtalo?

Säkylä-seura on koko toimintansa ajan kantanut erityistä huolta Säkylän kotiseutumuseon tilasta.

Kuten tiedämme, museo sijaitsee vaikeasti saavutettavalla paikalla Pyhäjärven rannassa seurakunnan omistamalla maalla. Rakennukset ja esineistö ovat kunnan omistuksessa ja niistä on tehty luetteloita usean asiakirjamapin verran. Viime vuosina myös monet yksityishenkilöt ovat kiinnittäneet huomioita museorakennusten heikkoon kuntoon ja esineistön säilytysolosuhteisiin.

Jotain pitäisi siis tehdä…., mutta mitä? Uskon, että myös tämä asia nousee esille Säkylän kulttuuriraadissa 14.5.2019. Raatiin kannattaa siis osallistua ja pitää kiirettä ilmoittautumisen kanssa, jotta pääset mukaan. Asiaa koskevia kannanottoja ja ehdotuksia voi lähettää Säkylä-seuralle myös etukäteen joko sähköpostina puheenjohtajalle tai netissä Säkylä-seuran yhteydenotto-sivun kautta www.sakylä-seura.fi.

Oikein hyvää kevätaikaa ja uuden kesän odotusta!

Yhteistyöterveisin,
Terttu Pesonen-Säilä, Säkylä-seuran pj.
p. 0400 619888
terttu.pesonen@saila.org