Siirry sisältöön

Säkylän Taiteiden yö 18.8.2023 klo 18 – 22

Säkylässä vietetään jälleen Taiteiden yötä perjantaina 18.8.2023 klo 18 – 22. Tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa, ja sen toteuttaa Säkylä-seura yhteistyössä Säkylän kunnan ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Taiteellisena johtajana toimii edelleen Raija Ääri. Tapahtuma järjestetään Säkylän kunnanviraston sisä- ja ulkotiloissa osoitteessa Rantatie 268, Säkylä. Illan juontajina toimivat Irina Kaukinen ja Kimmo Koivisto.

Taiteiden yö alkaa klo 18 kunnanviraston alapihalla. Huittisen Musiikkiopiston nuoret esiintyvät, ja luvassa on myös Raija Äärin puheenvuoro sekä Säkylän Jokerin 2023 julkistaminen. Irina Kaukinen juontaa tämän, noin tunnin kestävän ohjelmaosuuden, jonka aikana kuullaan myös runonlausuntaa.

Kunnanviraston eteisaulassa ja kokoushuoneissa voi tutustua Anneli Hillin ja Hanna Makkosen taiteeseen sekä Raija Äärin piirrossarjaan Säkylän arkkitehtuurista. Nähtävillä on myös uusi Säkylä-villapaita kudontaohjeineen sekä osa Säkylän talvi- ja jatkosotamuseon valokuvanäyttelystä.

Valtuustosalissa voi illan ajan katsella myös lyhytelokuvia. Näytöllä pyörii Anssi Kasitonnin ja Tomi Sinisalon ”Le Saboteur” -tarina, koululaisten tekemiä animaatioita sekä Säkylä- ja Köyliöseurojen Leader-rahoitteisen Valitse Säkyläsi -hankkeen ”Mä jään” -rakkauselokuva, jota on sosiaalisessa mediassa tarjoiltu jo koko maan laajuisesti. Eteisaulasta löytyy Säkylän kirjaston runopöytä, jossa on esillä paikallisten runoilijoiden teoksia sekä kunnan myyntituotteita. Saatavana on mm. uusin historiateos Säkylän historia III sekä kaksi aiemmin julkaistua historiakirjaa.

Alakerrassa on mahdollisuus tutustua myös muiden paikallisten toimijoiden tuotteisiin. MLL:n Säkylän osasto järjestää alapihalla lastenohjelmaa klo 18 – 19.30. Alapihalta löytyy myös ITE-taiteilija Petri Kantolan teos ”Mystinen vaunu”, jota voivat käydä ihastelemassa niin lapset kuin aikuisetkin. Alapihalla voi tehdä myös pieniä ostoksia; tarjolla on kahvia ja tuoreita leivonnaisia sekä kuumaa grillimakkaraa. Alapihan kukkainstallaatioista vastaavat paikalliset kukkakaupat Ohrantähkä ja Lillukka.

Illan ohjelmaan kuuluu lisäksi myös Säkylän kirkossa klo 19 alkava Pyhäjärven kamarimusiikkikonsertti, jonka loputtua soittajat siirtyvät esiintymään hetkeksi myös Taiteiden yöhön. Klo 21 kunnanviraston alapihalla alkava ohjelmaosuus sisältää em. musiikkiesitysten lisäksi
myös Köyliön Lallin ja Kertun vierailun sekä katkelmia Tuiskulan kesäteatteriesityksestä tältä vuodelta. Loppuillan juontaa Kimmo Koivisto, joka klo 22 lausuu tapahtuman päätössanat. Samalla arvotaan myös muotokuva-arpajaisten palkinnot.

Säkylän kuvataideharrastajien taidenäyttely ja Säkylä-seuran Ukraina-ikkuna osoitteessa Rantatie 254 ovat myös osa Säkylän Taiteiden yötä. Upeanainen on avoinna klo 21saakka osoitteessa Rantatie 258. Kaiken tämän jälkeenkin iltaa on vielä mahdollisuus jatkaa Ravintola St. Rannassa, jossa ohjelma alkaa noin klo 23. KanalaSound esiintyy. Ravintolan osoite on Rantatie 238, Säkylä.