Siirry sisältöön

Uutiskirje: jouluavausviikolla 2023

Kiitos kuluneesta vuodesta!

Lue tämä tiedote pdf-muodossa kuvineen tästä

Vuosi 2023 alkaa olla lopuillaan. Säkylä-seuran vuosi on ollut työntäyteinen, ja voimme myös iloksemme todeta, että se on myös huomattu monissa eri yhteyksissä. Olemme usein olleet näkyvästi esillä paikallislehden sivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Näkyvyyttä on lisännyt myös Säkylän keskusta-alueen katukuvaan juurtunut uusi yhteisöllinen kokoontumis- ja työtila, Tinkilä, joka perustettiin yhteistyössä Köyliö-seuran kanssa jo päättyneen Leader-rahoitteisen Elämää Säkylässä – Valitse SäKyläsi –hankkeen aikana. Tila on edelleen vilkkaassa käytössä ja se jatkuu toistaiseksi Säkylä-Köyliön seurakunnan tuella. Tilan käyttöä voi seurata Säkylä-seuran kotisivun www.sakyla-seura.fi varauskalenterin välityksellä. Siellä myös kerrotaan, miten tilan voi varata.

Glögitilaisuus Tinkilässä 25.11.2023 klo 10–13

Tervetuloa mukaan! Avoimet ovet ja glögitarjoilu Tinkilässä klo 10-13. Myynnissä Säkylä- ja Köyliö-seuran tuotteita kuten uusi Lallis-kirja á 30,- ja juuri ilmestynyt Säkylän Joulu 2023 –lehti á 10,-. Säkylä-seuran jäsenet saavat lehden maksutta jäsenetuna. Kaikille avoin glögitilaisuus on osa Säkylän hyvän mielen joulunavausta. Joulupukkijuoksu alkaa torilta klo 12.
Joulupukki tavattavissa myös Tinkilässä.

Säkylän Joulu 2023 -lehti ilmestyy viikolla 47

Säkylän uusi joululehti on taas täynnä mielenkiintoista kotiseutuasiaa. Lehti sisälttää runsaasti värikkäitä kuvia ja tarinoita sekä Huovinrinteen koululaisten ja päiväkodin lasten piirustuksia ja kirjoituksia. Saamme tutustua myös Säkylän Jokeriin 2023, Pia Mattila-Lonkaan, joka mm. päiväkirjaottein kertoo Säkylän kolmannen historiateoksen kirjoittamisprosessin vaiheista vuosilta 2018-2020. – Tinkilän lisäksi Säkylän joululehteä on saatavissa mm. Säkylän torilta, kirjakaupasta, joulumyyjäsistä ja eräistä Säkylän keskusta-alueen kauppaliikkeistä.

Säkylän Pyhäjärven ammattikalastajien tarinoita ryhdytään keräämään

Satakunnan Museon ”Museopalveluita meille kaikille” –hanke aloittaa Säkylän Pyhäjärven
järvikalastusta koskevan tutkimushankkeen vielä kuluvan vuoden aikana yhteistyössä Säkylä-seuran ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Hankkeen yhteyshenkilöinä toimivat Eeva Karhunen Satakunnan Museosta ja Anu Juva Säkylä-seurasta. Jos haluat jakaa kokemuksiasi ammattikalastuksesta Säkylän Pyhäjärvellä, ota yhteys Anu Juvaan, p. 0500 535371 mieluiten arki-iltoina tai sähköpostilla anu.juva@gmail.com.

Järvikalastus elinkeinona -ilta 30.1.2024 klo 17.30 Säkylän kunnanvirastossa

Edelliseen asiakohtaan liittyen kutsumme Sinut ja muutkin asiasta kiinnostuneet tiedotus- ja keskustelutilaisuuteen to 30.1.2024 klo 17.30 alkaen Säkylän kunnanviraston valtuustosaliin. Tule siis mukaan keskustelemaan ja jakamaan muistosi ja kokemuksesi ammattikalastuksesta Säkylän Pyhäjärvellä! Jos sinulla on tallessa aiheeseen liittyviä kuvia tai muuta aineistoa, otathan ne mukaan tallennettaviksi. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Vuoden 2024 muita tapahtumia

Säkylä-seuran jäsenkokous järjestetään vuosittain maaliskuun loppuun mennessä. Kokouksesta ilmoitetaan tarkemmin lähempänä ko. ajankohtaa. Museomyllytapahtuma järjestetään Korvenkylässä 18.5. ja Säkylän Taiteiden yö 16.8.2024.

Oikein hyvää joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta

toivottaa Säkylä-seuran hallitusväki.

Tämä muutaman kerran vuodessa ilmestyvä Säkylä-seuran jäsenkirje muuttuu ensi vuoden alusta lukien uutiskirjeeksi ja se lähetetään jokaiselle jäsenelle henkilökohtaisesti sähköpostina. Uutiskirjeen voivat tilata myös muut paikallisesta kotiseututyöstä kiinnostuneet henkilöt ilmoittamalla sähköpostiosoitteensa joko puheenjohtajalle, p. 0400 619888 tai muille hallituksen jäsenille. Pyynnön voi lähettää myös Säkylä-seuran kotisivun https://sakyla-seura.fi/ota-yhteytta välityksellä.