Siirry sisältöön

Valokuvauskilpailu 2016

Säkylä-seura ja Köyliö-seura järjestivät yhdessä 1.5. – 16.10.2016 luonto- ja maisemakuvauskilpailun. Aiheiksi asetettiin Säkylän Pyhäjärvi, Köyliönjärven kansallismaisema, tapahtumakuva, kylämaisema ja kotipiha. Kilpailuun lähetettiin yli 40 kuvaa arvioitavaksi.

”Järjestäjinä odotimme enemmänkin kuvia kuin niitä tuli. Ilman muuta harkitsemme kilpailun järjestämistä ensi vuonnakin”, valottaa ajatuksiaan Samuli Vahteristo, Köyliö-seuran puheenjohtaja. Olavi Mäkinen Säkylä-seurasta toteaa kuvien tasosta: ”Kuvissa oli mukana todella upeita otoksia. Palkintoraadilla ei varmastikaan ollut helppo tehtävä valitessaan parhaat kuvat.”

Valokuvaaja Jaakko Ojala ja luontokuvaaja Tuomo Hurme arvioivat kuvat ja valitsivat voittajat.

Säkylän alueen pääpalkinnon voitti Juha Majala ja kunniamaininnan saivat Heidi Muhonen ja Päivi Thessler. Köyliön alueen pääpalkinnon voitti Anne Reunanen ja kunniamaininnan sai Aarne Tiainen.

Palkitut kuvat

Juha Majala, Jäiden lähdön aikaan

Kuvassa valo maalaa kauniisti erilaiset jään pinnat. Kuva on teknisesti onnistunut ja sitä otettaessa on oltu oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

 

Anne Reunanen, Juhannuskokon tunnelmaa Yttilän Ottassa

Kuvassa kiteytyy juhannuksen tunnelma. Tuomareiden mielestä kuvasta olisi tullut vielä parempi, jos vasemmalla olisi näkynyt enemmän tyyntä järven pintaa.

 

Päivi Thessler, Näkymä kotipihalta Pyhäjärvelle

Näkymässä kotipihaltaan Pyhäjärvelle tuomarit olisivat mielellään nähneet laajemmankin otoksen samasta paikasta.

 

Heidi Muhonen, Myrskyävä Pyhäjärvi

Myrskykuvasta käy ilmi Pyhäjärven uhka ja voima.

 

Aarne Tiainen, Kotipiha

Kuva on peruskuva kotipihasta. Pihassa touhuavat ihmiset olisivat tuoneet kuvaan lisäarvoa.